RÓLUNK

Rólunk

Sok szeretettel üdvözöljük!

A Krista Portát 2017-től működtetjük, és falusi-vendégasztal szolgáltatással is foglalkozunk. Portánk története azonban sokkal korábbra nyúlik vissza. Én magam Felsőmocsoládról származom, ahol a paraszti munkákkal foglalkozó nagyszüleim mellett, így én is beleszülettem, beletanultam a gazdálkodásba, és bele is szerettem a földművelésbe. Mikor 2002-ben Ságvárra költöztem családommal nem volt kérdés, hogy a ház körüli kertben is gazdálkodni fogok. 2005-ben a helyi szőlőhegyen is vásároltam kertet, majd a következő években még három földdel gyarapítottam a termőterületet. A sok megtermett gyümölcsöt először csak saját részre dolgoztam fel, családtagokkal, barátokkal kóstoltattam meg, és ők bátorítottak arra, hogy ezzel kellene foglalkoznom.  2013-ban kiváltottam az őstermelői igazolványt, és feleségemmel együtt - aki főállásban tanítónő-, az évek során lassan építettük fel azt, ami az ilyen természetű falusi vendéglátáshoz hozzá tartozik. Közben folyamatosan kialakult, hogy mik azok a termékek, amelyek a legnépszerűbbek, így ma szörpöket, savanyúságokat, mustban eltett termékeket és zöldségkrémeket forgalmazunk ZOLÍZ márkanév alatt. Fontosnak tartjuk azt, hogy termékeinkben megőrizzük eleink ízvilágát és hagyományait,  nálunk mindenki az egyszerű, tiszta, hazai ízeket találja meg.

Portánk látnivalóinak szélesítésére létrehoztuk a Pajta tárlatot, ahol 90%-ban családi örökségünket mutatjuk be a falusi élet iránt érdeklődőknek. A kisgyerekes családok örömére udvarunkban állatokat lehet simogatni, és népi gyerekjátékokkal kedveskedünk a kicsiknek.

2020 augusztusában nyitottuk meg a Krista Porta Vendégházat a szomszéd területen, amely 2x4 fős teljesen felszerelt apartmanokban várja a pihenni, feltöltődni vágyókat. Fejlesztéseink után már gazdagodtunk egy dézsafürdővel is, amely az év bármely szakában használható, hiszen fűthető. A fedett grillező, bográcsozó részen gasztronómiai élményekben lehet része, a kerti lengőteke, sakk-készlet, társasjátékok és mini-könyvtár pedig a minőségi szórakozást biztosítják. A közös használatú vendégkonyhához egy külön mosdó is tartozik, ami a kényelmes kinti sütögetést, tartózkodást szolgálják.

Szeretettel ajánljuk még a Krista Porta Lakáséttermet is (2021. 07. 10-től), ahol 8 főig fogadhatunk vendégeket, és egy saját menüből előre egyeztetett időpontban és választott fogással várjuk Önöket. Az erre kialakított vendégkonyhánkban igazi házias ételeket szolgálunk fel magyaros ízvilággal.

2023. 12. 12-én a NAK Somogy Vármegyei Szervezete és az SKIK közös díjátadóján megkaptuk Az év kistermelője díjat.

 

Várjuk Önöket szeretettel: Krista Zoltán és Kristáné Soós Melinda

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.